Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Essence cosmetics hits and misses

 

 
Απο’τι καταλάβατε αυτό το post πρόκειται για την αγαπημένη εταιρία καλλυντικών essence η οποία πέρα απο το γεγονός του ότι είναι πολύ οικονομική και τα περισσότερα προιόντα της ειναι εξαιρετικής ποιότητας δεν κάνει πειράματα σε ζώα ,κάτι που όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλο plus βρε παιδί μου .Θα δούμε συνοπτικά λοιπόν κάποια από τα πιο καλά και απο τα πιο αποτυχημένα προιόντα που έχει βγάλει .

Ας αρχίσουμε με τα αρνητικά πρώτα:




Είναι λογικό κάθε εταιρία καλλυντικών να έχει κάποια fail , έτσι και η λατρεμένη μου essence δεν μπορεί να βραβευτεί κιόλας για τα παρακάτω πραγματάκια 


Τo concealer που βλέπουμε στα αριστερά , το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι πως λέγεται (αφού ξέβαψε και το όνομα πάνω απο την συσκευασία απο την πρώτη εβδομάδα ) δεν κάνει πολλά πράγματα ,δεν καλύπτει ,δεν φωτίζει και κολλάει , σε εμένα δηλαδή δεν έκανε και θαύματα .

Η συγκεκριμένη πούδρα ( mattifying compact powder ) επίσης δεν έκανε τιποτα ούτε καλυπτική είναι και δεν βοηθάει στην σταθεροποίηση του μακιγιάζ αφού αφήνει αρκετά υπολλείματα .

Τα κραγιόν της εταιρίας δεν είναι καθόλου σταθερά αν και είναι αρκετά ενυδατικά και τα περισσότερα χρώματα έχουν μέσα χοντροκομμένα glitter κάτι που κατα την γνώμη μου είναι καλό να αποφεύγεται σε οποιοδήποτε είδος καλλυντικών και σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Αν έχει καποια έντονα γεμάτα φρύδια χρειάζεται οπωσδήποτε ένα τζελ για να τα κρατάει στην θέση τους και να τα τιθασεύει .Το eyebrow gel της essence δεν κάνει τίποτα απο τα παραπανω αντιθέτως αργεί πολύ να στεγνώσει και μετα απο περίπου μία ώρα τα φρύδια δείχνουν σαν αποτυχημένη διαδήλωση .

Το essence cover stick / concealer είναι ένα πολύ "βαρύ" προιόν (το οποίο στην ουσία δεν είναι ούτε concealer ούτε cover stick ) το οποίο αρχικά έχει πολύ έντονη κάλυψη η οποία αρχίζει να εξαφανίζεται σταδιακα( απο το πρώτο κιόλας άγγιγμα ) .


Ας δώσω ένα τέλος στις κακίες και ας αρχίσω επιτέλους να εκθιάζω τη αγαπημένη μου essence !




Οι σκιές τις essence είναι απλά υπέροχες, σταθερές με έντονο χρώμα και πολύ οικονομικές ( γύρω στα 3 ευρώ η τετράδα και στα 2 ευρώ η μονή ).






Στο θέμα σκιές ηγετική θέση έχουν οι stay all day που όντως μένουν όλη μέρα ,πιστέυω πως άν δεν τις αφαιρέσεις εσύ θα μείνουν πάνω στο βλέφαρο για μια αιωνιοτητα . Εχουν βέβαια και τα χαρακτηριστηκά των σκιών της essence δηλαδή τρομερή απόδοση χρώματος και χαμηλή τιμή ( 3 ευρώ η μία ).







Eνα πράγμα μπορώ να πώ για τα gel liners της essence ειναι τα καλύτερα eye liners που έχω δοκιμάσει ( ακόμα και απο τα gel liners της mac ) πολύ σταθερά και το μαύρο είναι Μαύρο με το Μ κεφαλαιο !  Γενικα τα περισσότερα liners της συγκεκριμένης εταιρίας είναι εξαιρετικά αλλά όπως όλα θέλουν πολύ προσοχή στην εφαρμογή.






Τα ρουζάκια της εταιρίας είναι πολύ καλά και τα χρώματα αποδίδουν εξαιρετικά ,αλλά δυστυχώς βγαίνουν μόνο σε τρεις ( μπορεί και τέσσερις ) αποχρώσεις .Το δεξιά ( natural beauty ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως bronzer σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.






Οι μάσκαρες τις εταιρίας είναι καλες και δίνουν αρκετό όγκο και μάκρος στις βλεφαρίδες ( για να μην είμαι υπερβολική υπάρχουν και γενικα και καλύτερες μάσκαρες , αλλά όχι στην τιμή των 3,5 ευρώ φυσικα) . Βέβαια μετά απο αρκετή ώρα αφήνουν κάποια μαύρα υπολλείματα κάτω απο τα μάτια ( γιαυτό καλύτερα να μην μπαίνουν πανω απο δύο στρώσεις απο τις συγκεκριμένες μάσκαρες )







Για να κλείσω ευχάριστα θα μιλήσω για τα αγαπημένα , τέλεια  και αναντικατάστατα μολύβια ματιών και χειλιών τις essence ( σημειοταίων 1,5 ευρώ το ένα ) μένουν για πολλές ώρες χωρίς να ξηραίνουν τα χείλη ,είναι μαλακά, έχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αρκετα μεγάλη ποσότητα . Μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι τα καλύτερα μολύβια χειλιών που έχω δοκιμάσει  ( και είναι αλήθεια πως έχω δοκιμάσει αρκετά ωσπου να τα ανακαλύψω ) ...Tα προτείνω σε όλες , σίγουρα υπάρχουν χρώματα που ταιρίαζουν σε όλα τα γούστα και τις επιδερμίδες !




Κλείνοντας θέλω να δηλώσω οτι η essence είναι μία εταιρία της οποίας τα προιόντα αξίζουν την προσοχή μας  λόγω της ποιότητας αλλά και της τιμής τους. 

Ελπίζω να σας ενδιέφερε το θέμα :) 

Tα λέμε συντόμως . Φιλάκια !!! 


 







 









 

3 σχόλια:

  1. γεια σου μαριααααα!!! τι ωραίο που ειναι το blog σου!!
    έρχομαι ένα χρόνο σχεδόν μετά να συμπληρώσω το άρθρο σου και να σου πω ότι φέτος τα καλοκαιρινά χρώματα στα mascara είναι απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!! Την έμαθα πρόσφατα την εταιρία από μία φίλη και έχω ήδη αγοράσει λιλά και φούξια mascara τα οποία αναδεικνύουν τις βλεφαρίδες κάνοντας τις γυριστές και με όγκο και ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ δεν χρειάζεται να χαλάσεις το μισό υλικό για να φανεί το χρώμα. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή το λιλά δείχνει λιλά και το φούξια φούξια!!.... δοκίμασε τες!!

    φιλιά
    Βάσω glukobussino.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ενθουσιάστηκα τώρα !!! όχι που εσύ ( η επιτομή της δημιουργικότητας ) δεν θα είχες ένα blog το οποίο είναι και υπέροχο ! θέλω να κάνω μια βολτούλα προς hondo μεριά ! αν τις βρώ θα τσιμπίσω καμία αφού έχω και το review σου ! :)

      Διαγραφή
  2. Καλα τα λες! την ιδια γνωμη εχω κι εγω για τα προιοντα αυτα , ομως τα gel liners της essence που μπορουμε να τα βρουμε ? στην Ελλαδα εχει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή