Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

D.I.Y for the crisis


 Στις ζωές όλων μας, πιστεύω, έρχεται κάποια στιγμή όπου αγανακτούμε με τις τιμές κάποιων προιόντων ... Εεε λοιπόν πάντα υπάρχει μία εναλλακτική για να αποφύγουμε το να έρθουμε αντιμέτωπες με τις εξοργιστικές τιμές ,υπερεκτιμημένων ίσως ,προιόντων .Και η εναλλακτική αυτή είναι  ιδιαίτερα απλή και το πιο σημαντικό είναι D.I.Y. ( ναι ναι ... φτιαγμένη  απο τα χεράκια σου ) με ελάχιστο κόστος και αρκετά φυσική ( γιατί είμαστε και οικολόγοι) .Ακολουθούν λοιπόν 3 ιδέες για να εξοικονομήσουμε χρήματα αλλά και να περιποιηθούμε σε μηδενικό σχεδόν χρόνο τον εαυτό μας  .







H αλήθεια είναι μία : Δεν είμαι άνθρωπος της οικονομίας ,αλλά σε κάποια θέματα όπως στα μαντηλάκια ή στο υγρό για ντεμακιγιάζ ( ξεβαφτικά γενικά) του δίνω και καταλαβαίνει ! Κάνω λοιπόν τρομερή κατανάλωση σε τέτοια είδη οπότε το να αγοράζω κάθε λίγο και λιγάκι μαντηλάκια κτλ δεν συμφέρει ιδιαίτερα ...Να λοιπόν η πρώτη ιδέα για ένα ''χειροποίητο " υγρό ντεμακιγιαζ με ελάχιστο κόστος , σε ελάχιστο χρόνο , πολύ "ευγενικό" στο δέρμα και κάνει τρομερή δουλειά.

Υλικά :
  • 1 μικρό ποτηράκι νερο.
  • 2 κουταλιές της σούπας παιδικό σαμπουαν ( όχι πια δάκρυα κτλ)
  • 1 κουταλιά της σούπας baby oil
Παρασκευή και χρήση :

Απλά ανακατεύουμε σε ένα άδειο βαζάκι ή μπουκαλάκι τα τρία υλικά και βάζουμε λίγο σε ένα κομμάτι βαμβάκι κάθε φορά που θέλουμε να ξεβαφτούμε . ( Καλό είναι να το κουνάμε πρίν απο κάθε χρήση )

Tip :

Κάθε φορά μετά το ντεμακιγιάζ μας , άσχετα με το τι ξεβαφτικό χρησημοποιούμε, καλό είναι να πλένουμε το πρόσωπο μας με νερό ή με ένα ελαφρύ σαπούνι προσώπου .






Οπως καταλάβατε αυτό το D.I.Y. πρόκειται για ένα 100% φυσικό face/body scrub το οποίο πέρα  του ότι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα απο το πρόσωπο πολύ αποτελεσματικά κάνει θαύματα και σε περιοχές όπως οί αγκώνες , τα γόνατακια και οι φτερνίτσες (που θέλουμε να είναι μαλακές και ωραίες τώρα που φοράμε τα ξώφτερνα καλοκαιριάτικα ).

Υλικά :
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 5 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
Παρασκευή και χρήση :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολάκι και τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις για ένα περίπου λεπτό την επιθυμητή περιοχή στο πρόσωπο ή το σώμα μας. Υστερα ξεβγάζουμε με πολύ δροσερό νερό και αμέσως ( εγώ προσωπικά ) νιώθω το δέρμα μου πιο μαλακό και ενυδατωμένο !

Τip :

Αμέσως επιδρομή στην κουζίνα για τα υλικά!!!





 Για το τέλος  άφησα ίσως και ένα απο τα πιο χρήσιμα πράγματα που έχω μάθει τον τελευταίο καιρό και έχει να κάνει με τις καταπονημένες βλεφαρίδες της κάθε γυναίκας , οι οποίες ζούνε καθημερινά βασανιστήρια κάτω απο μάσκαρες ψαλιδάκια και τράβηγμα στο ντεμακιγιάζ ( γιατι για να βγάλεις 3 στρώσεις μάσκαρα θέλει και λίγο τράβηγμα).Εεε και πολυ θέλει? Μετά από όλα αυτά τι μένει? Αδύναμες λεπτές βλεφαρίδες που όλο και λιγοστεύουν... όλο και κοντένουν...
Όχι ! Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτό ! Και αυτό θα γίνει με ένα πολύ απλό θεραπευτικό και άκρως δυναμωτικό serum για τις παραμελλημένες βλεφαρίδες μας!

Υλικά : 
  • Καστορέλαιο ( το βρίσκεις εύκολα σε φαρμακεία )
  • Αμυγδαλέλαιο ( αυτό το βρίσκεις σε καταστήματα με βιολογικά και σε κάποια super market )

Παρασκευή και χρήση :

Ανακατεύουμε ( κλασικά πλέον ) μικρή ποσότητα απο τα δύο έλαια και τα απλώνουμε στις βλεφαρίδες πριν τον βραδινό μας beauty sleep είτε με ειδικό βουρτσάκι για βλεφαρίδες είτε με τα χεράκια μας .Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την εβδομάδα ( ή και συχνότερα αν υπάρχει όρεξη )

Τip:

Υπομονή ! Δυστυχώς για να λειτουργήσει αυτό το serum θέλει τον χρόνο του αλλά με την κατάλληλη υπόμονή και επιμονή σε έναν περίπου μήνα , ανάλογα και με τον κάθε οργανισμό , οι βλεφαρίδες θα αρχίσουν να "ανθίζουν " .



Ας ελπίσουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμα !

Φιλιά πολλά  :) 


4 σχόλια:

  1. Καλή σου αρχή με το blogging! Καινούριο μέλος εδώ :) Χαίρομαι να βλέπω καλογραμμένα και έξυπνα κείμενα με ωραίο και σωστό λόγο, οπότε δηλώνω ήδη φαν σου! :)
    Φιλιά!

    Ειρήνη by dreamofbeauty22.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ παρά πολύ Ειρήνη μου ! Εκτιμώ παρα πολύ την άποψη καλών bloggers...Ελπίζω να σου αρέσουν και τα επόμενα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλο μήνα γλυκιά μου!!
    Έχεις κάνει παρά πολυ καλη δουλειά!! Μπράβο!!
    Θα χαρώ πολυ να δώ και τις επόμενες ιδέες σου!!
    Λατρευω τα DIY και αυτό με το scrub σκέφτομαι σοβαρά να το δοκιμάσω!!
    Συνέχισε την καλη δουλειά!!
    xxx Μαρία

    http://fashion-mariac.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα και σε εσένα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ελπίζω να σου αρέσουν και τα επόμενα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή